Cameroon in plain moldavian.


Rhumsiki şi Monsieur Le Crab.
ianuarie 3, 2011, 9:51 am
Filed under: Cameroon.

Rhumsiki este un sat în nordul extrem al Camerunului, sărac dar cu împrejurimi foarte frumoase. Este unul din cele mai turistice locuri aici.

Peste dealuri se află Nigeria. Ne-a trebuit în jur de 1 oră de plimbare printre ele să ajungem acolo. Desigur nu ajungi deoadată în Abudja ori Lagos, dar aşa e mai bine, Nigeria nu este cel mai sigur loc pentru ”les blancs”, să fii agresat este minimum ce ţi se va întâmpla. Diferenţe culturale nu prea sunt, deoarece colonialiştii nu prea au luat aceste lucruri în considerare atunci când au stabilit frontierele. O pus un deget pe hată şi gata.

Însă cel mai interesant în Rhumsiki e că acolo trăieşte Monsieur Le Crab, cum l-am poreclit noi, un carb care îţi poate răspunde la orice întrebare. Este un ritual care se transmite din tată în fiu.

Se ia un crab, care de obicei se schimbă la fiecare 3 luni, tu dai o întrebare, după care persoana dată ia crabul scuipă de 3 ori pe el, îi zice nişte cuvinte neponeatnîe, îl pune în oala din poză, în care preventiv a pus nişte pietre care reprezintă toate continentele şi toate persoanele prezente, astupă oala pe cateva secunde, după care îţi spune răspunsul la întrebare, conform poziţiei crabului în oală.

Să crezi sau să nu crezi ce zice Monsieur Le Crab?! Nu ştiu cum ceilalţi colegi ai mei, da eu n-am nici un motiv sa nu-l cred, pur şi simplu mie mi-o spus numai di ghini, aşa că eu tac şi zic mulţumesc : ))

Reclame

6 comentarii so far
Lasă un comentariu

Stranger in Moskow :)))

Comentariu de Corina

:)))

Comentariu de elenascutaru

Cu ce ujasuri faci tu de Anul Nou în Africa :). Eşti tare curajoasă!

Comentariu de Oleg

:), tre sa petrec cumva timpu, daca nu-i zapada 🙂

Comentariu de elenascutaru

sunt atit de mindra de tine 🙂 adorabila postare, am citit tot doar ca sa aflu ce ti-a zis Monsieur Le Crab…si tu ca un adevarat scriitor ai pastrat intriga nedestainuita! da bine ca-i de ghini!

Comentariu de Alina

deamu si tu vrei sa stii tat 😀

mersi :***

Comentariu de elenascutaru
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: