Cameroon in plain moldavian.


Superstiţii africane. Partea II
decembrie 6, 2010, 9:36 am
Filed under: Cameroon.

Camerunezii îs cei mai superstiţioşi oameni pe care i-am întalnit vreodată, şi care încă mai cred în magie şi puteri supranaturale. În fiecare zi poţi auzi istorii despre cum cineva a fost omorât într-un mod mistic, sau că dacă vecinii îs invidioşi pe ceva, neapărat o sa facă vreun truc ca să nu-ţi mai reuşească. Lucrurile aici încă nu au ajuns la acel nivel de dezvoltare în care oamenii pot găsi o explicaţie logică, aici totul este mister şi magie şi pritom totul e real şi adevărat.

Şi bred?!, o să vă înttrebaţi voi. Bred, nu bred, da iaka ei cred şi o să-ţi povestească atâtea istorii, doar ca să te convingă că e real şi ei au dreptate.

Uneori îmi zic că dacă merg undeva şi i-au o sticlă de apă, niciodată să nu o las pe masă fără supraveghere şi să ies pe câteva minute, pentru că cineva poate să îmi strecoare ceva. Ujas.

Altceva, în cazul bărbaţilor albi, e să nu mănânce mâncare pregătită de o prietenele lor de aici, pentru că acestea pot face în aşa fel ca ei să rămână în Cameroon cu ele.

Însă culmea a fost cu câteva zile în urmă, când am auzit că camerunezii cred în sirene. Kribi este un oraş pe malul oceanului, unde, după spusele lor, poţi avea o sirenă. Pe mal poţi vedea farfurii, pahare, linguri aruncate, iar cel le va lua acasă unul dintre aceste obiecte, va avea o sirenă. Nu şi desigur numai ei le pot vedea, respectiv nimeni nu ştie exact cum ele arată, ci doar că sunt jumătate om şi jumătate peşte.

Sirena te poate apăra de nenorociri, te poate ajuta, însă întotdeauna există o condiţie pe care trebuie să o respecţi. Dacă nu, apu … cu viaţa ta. În una din istoriile auzite, o femeie avea o sirenă, iar sirena ia cerut acesteia să nu-şi găsească un bărbat. Însă, natura feminină îi slabă de fire (:)), şi acesta într-un final şi-a găsit unul. După spusele celei care îmi povestea, în plină stradă, sirena a început să se revanşeze şi să o pedepsească, apu a fost un fel de à la Stephen King, femeia a început să strige să o lase în pace, a început să sângereze şi să se văite şi nimeni nu vedea pe altcineva alături de ea, mai pe scurt aduceţi-vă aminte de ultimul ujastik care l-aţi văzut, apu iaka fix aşa. ))

Şi ei se tem să meargă în Kribi, deşi acolo sunt cele mai frumoase plaje.

Eu planific să merg degrabă acolo, vă zic dacă întâlnesc vreo sirenă. ))

sursa imagine

Reclame

8 comentarii so far
Lasă un comentariu

Urmatorul post se va incepe cu „Am vazut o sirena” ? 🙂

Comentariu de nume

da da, numai că nu ştiu cine o să mă creadă :))

Comentariu de elenascutaru

Elena, ridem noi ce ridem, dar treaba cu sirenele e pe bune. Jay-Z are una. O cheama… Beyonce 😉

Comentariu de Andrizes

Cred ca de una ca Beyonce, nimeni nu se va da in lături =))

Comentariu de elenascutaru

Lena da îs fantaziori acolo la tine , eu tucma mă tem să mă gîndesc și jisazî ei noaptea 😀

Comentariu de olesea

=))

Comentariu de elenascutaru

Lena da ei se prikalesc de tine special sa faci reclama si lumea sa vina la ei, publicitatea negativa ii cea mai buna :)) si iaka sh pe blog ai shi scri 😀

Comentariu de Alice

da da, eu is asa de fericita cand cineva ini povesteste asa istorii, is numai ochi si urechi, amu mai am una si mai rupatoare 😀

Comentariu de elenascutaru
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: