Cameroon in plain moldavian.


Albinos în Africa.
octombrie 16, 2010, 10:08 am
Filed under: Africa

Nivajna că aţi pus mai multe like-uri la articolul despre cum am fost agresată decât la cel cu John, nu da eu cred că vouă pur şi simplu nu vă plac maimuţele.) Însă oricum nivajna, pentru că eu am să vă povestesc despre albinoşi. )

Îi grea viaţa de albinos, dar îi şi mai grea viaţa de albinos în Africa. Şi pot să vă zic? Arată ujasna din păcate şi sunt foarte foarte mulţi. Un albinos între albi mai e cum mai e, dar între negri este persoana de care toţi îşi bat joc.

Am încercat să găsesc o explicaţie de ce concentraţia acestora este aşa de mare în Africa, dar nu am găsit, aşa că cine ştie, vă rog să se expună : ).

În Cameroon, şi mai exact în Buea, oraşul de la poalele muntelui Cameroon, care este cel mai înalt din Africa de Vest, atunci când se năştea un copil albino se considera un blestem, respectiv aceştia aduceau bebeluşii în jertfă zeului muntelui ca acesta să păzească oraşul.

Uneori bărbaţii abandonează soţiile lor dacă acestea nasc un copil albinos, motivând că aceştia aduc nenoroc. Sau ei cred că femeile lor au fost ”na levo” cu un alb. Tupye.

Mai rar părinţii investesc în educaţia acestora, considerându-i retardaţi şi pierdere de bani, aşa că ei lucrează în plantaţii în care sunt expuşi foarte mult la soare ceea ce e foarte dăunător pentru pielea lor şi pot uşor avea cancer.

Cand vine vorba de căsătorie, uneori se căsătoresc între ei sau chiar cu negri însă părinţii acestora sunt de obicei foarte împotrivă.

Însă cel mai jistoka e în Africa de Est, unde albinoşii sunt omorâţi şi vânduţi pe bucăţi celor care se ocupă cu magia neagră şi fac foarte mulţi bani pe ei (. Un cap de albinos valorează o avere pentru cel care îl vinde.

Încurajez să citiţi linkurile de mai jos despre acest fenomen, că eu nu am avut destulă putere să transpun acest lucru şi să vedeţi ce se întâmplă în zilele de azi…jesti… : (

http://www.huffingtonpost.com/2009/11/29/10000-albinos-in-hiding-a_n_372976.html

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman/real_life/article2017493.ece

http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2010-08-27/juju-chang-albino-crimes-seeing-improvement-in-africa/

sursa imagine

Reclame

4 comentarii so far
Lasă un comentariu

ș cîn mă gîndesc k vrode suntem n secolu 21…

Comentariu de olea

aha 😦

Comentariu de elenascutaru

Da iaca faţa adevărată a Africii :(. Straniu, sau nu, dar şi Africa de Est este mai înapoiată decât cea de Vest… Îmi aminteşte de continentul meu natal 😉

Da vabşe pe la vrăjitoare afrikanskie nu ai fost?

Comentariu de Oleg

ne, n-am fost, eu si singura stiu cand am sa mor ))

Comentariu de elenascutaru
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: