Cameroon in plain moldavian.


2$ haircut
septembrie 23, 2010, 9:51 am
Filed under: Cameroon.

Se duc ploile, drajii mei, şi vin căldurile cele mari cum zicem noi. Aşa că eu am hotărât să mă pregătesc din timp aka să-mi tai părul mai scurt. În plus nu am avut marea oportunitate şi memorie de câte ori merg la piaţă sau pe la vreun magazin să cumpăr un pieptene, aşa că cu toată ruşinea, părul meu n-a fost pieptănat de 2 luni. Dar arată binişor, aşa că nu mă plâng )). Dar nu şi până săptămâna trecută. Când mi-am luat inima în dinţi şi am hotărât să mă tund. Câteva colege de lucru îmi tot sugerau să merg la Obama Fashion, salon de coafuri )). Obama ar leşina pe străzile Doualei de-ar vedea câte denumiri se incep cu Obama (Chez Obama, Obama Restaurant etc.). Insă când am auzit că tunsoarea costă la vreo 25 $, am zis că am sa încerc la saraiul de lânga casă, în care văd în fiecare seară cum femeile işi fac coafuri acolo şi parcă ies destul de satisfăcute.

Okazalosi că e doar 2 $ – klasna). Frezeriţa, o doamnă foarte draguţă, pe care am întrebat-o de vreo 5 ori dacă poate tunde astfel de tip de păr, la care ea cu încredere în sine exagerată îmi tot demonstra că ştie şi să nu-mi fac griji. Eu, glumind, ziceam că dacă ceva imi pun şi eu o perucă în cap dacă nu mă tunde bine. În schimb am să arăt ca o africancă adevarată.

M-am hotărât într-un final, am luat loc pe scaun, ea mi-a pipetanat părul, fără să-l umezească, a luat un foarfece, a apucat o mană bună de păr şi s-a apucat de tăiat de jur impreujur. Nici un fel de masurare nimic, ca şi cum ai sta in faţa oglizii şi te-ai apuca singură să-l tai şi oricum cred că era mai profesionist. Mai n-am leşinat. Tot procesul a durat 3 minute. La sfarşit am luat singură foarfeca şi îl îndreptam şi tăiam şuviţe de păr pe care ea nici nu s-a chinuit să verifice dacă au rămas.

Dar asta n-a fost tot, îmi propuse să finiseze extraordinara coafură cu un fel de ulei care chipurile îmi va face bine părului. Eu, la rândul meu, m’am gândit că nimic deja nu poate fi mai rău. Însă acest minunat ulei l-am putut spăla doar dupa vreo 4 zile şi mai mult de 10 spălari a părului, 5 in prima zi.

Însă, vseo ne tak ploho, coafura mea de 3 minute la preţ de 2 $ nu arată atât de rău acum). And I think I’ll go back. ))

P.S. My roommies and co-workers, Issam from Tunisia and Diogo from Portugal 🙂

Reclame

10 comentarii so far
Lasă un comentariu

foto data e dupa sau innainte de „2$ haircut”?:)

Comentariu de leneshu_nica

dupa, e de azi dimineata 😀

Comentariu de elenascutaru

si asta e la poarta „unde tu lucrezi” sau e doar o simpla poarta… ?:)

Comentariu de leneshu_nica

asta e poarta casei noastre 😛

Comentariu de elenascutaru

Da veselă istorie.Dar la noi în Chiş e la fel. Te duci la frizer îl rogi să facă asta sau asta el îţi garantează că 100% o să fie ok şi la urmă deseori îţi mâinile în cap… Numai că la noi în loc de uleiuri exotice folosesc gel p/u păr ca să mascheze greşelile 🙂 Şi-n plus deja nu prea te tunzi undeva cu 2USD…

Comentariu de Oleg

da da, macar m-o costat 2 $ si nu ni-i shiuda :DD

Comentariu de elenascutaru

peisajul e ametitor, parca-i la botanica. Tu precis esti in Africa? 😀

Comentariu de carpediem

ne ne, asta e poarta casei unde stăm 😀 priciom asta ii tare şikarno dupa standardele africăneşti 😀

Comentariu de elenascutaru

Da aveţi gard super! Garajnii ca la gospodari adevăraţi 🙂

Da de ce e aşa de-nalt şi cu suliţe în partea de sus?! Vă temeţi de ceva 😉 Sper că nu aveţi şi sârma ghimpată sub curent electric prin perimetrul gardului?

Comentariu de Oleg

Dap cum 🙂 daje si spaţiu pentru masina este 🙂

Apropo e foarte periculos pentru albi, noi daje gardian avem in fiecare seara, africanii cred ca albii au multi bani asa ca poti sa te treyesti cu cineva in orice moment al nopţii langa tine 🙂

Comentariu de elenascutaru
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: