Cameroon in plain moldavian.


Simple woman.
septembrie 11, 2010, 9:49 pm
Filed under: Cameroon.

Daţi să vă zic puţin despre femeia cameruneză.

Egalitate în genuri şi emanciparea femeiii sunt două lucruri extra(africane)terestre.

Dar să încep mai întâi cu aspectul din cap până-n picioare a unei femei tipice cameruneze.

Părul. Foarte cunoscut faptul că părul lor e foarte aspru şi creşte foarte greu, mai ales că, la şcoală fiind, orice fată trebuie să-şi tundă părul băieţeşte, după care el practic niciodată nu mai creşte lung. De aceea, orice femeie cameruneză poartă perucă sau îşi împleteşte cosiţe dar la fel din păr fals. Însă creativitatea lor e surprinzătoare. Aproape toate au coafuri diferite. Care şi mai de care şi unele arată chiar foarte drăguţ. Coafura durează de la o saptămână până la o lună, după care aceeaşi persoană poate arăta total diferit. Vrei să şii Britney Spears azi? No prob. M-au întrebat dacă nu m-am plictisit să arăt în fiecare zi la fel. M-o „apustit”.

Faţa. Aţi întreba, dar ce paote fi diferit la faţă? Apu daţi să vă zic. Aici nu-i nimic de mirare dacă o femeie are barbă. Am văzut şi femei care se rad. Tare săxi.

Pieptul. Ţîţe ca ţîţele, dar se mai încâlcesc şi pe piept uneori nişte tufăraşi.

Corpul. O femeie frumoasă şi sănătoasă e una grasă. Cele slabe îs considerate bolnăvicioase. Din câte mi s-a zis, „the whites” îi categoriseau pe cei slabi ca având HIV. Respectiv percepţia asta domină şi până acum.

Bazinul). Mare. Tare mare. Preamo mecita…))

Picioarele. Femeile aici nu se epilează. Un prieten de aici are şi o explicaţie: „ce poate fi mai senzual decât atingerea a patru picioare între ele păroase”.

Ca să continui cu epilarea, subraţele în mare parte arată la fel. Însă nu şi „acolo”. „Acolo” femeile sunt epilate, dar nu singure, ci de către soţii acestora cu un foafece micuţ. Kak romanticino. )(God, I hope there are no kids reading this blog.)

Femeile îs destinate în mare parte reproducerii, spălatului şi pregătirii mâncării. Nu zic, nici noi uneori nu suntem departe de acest concept, dar puţine aici sunt apreciate pentru acest lucru.

Dacă o femeie e căsătorită, ea devine proprietatea soţului. Mai ales că acesta plăteşte familiei soţiei, respectiv familia nu mai are nici un drept asupra ei.

Soţul are tot dreptul să-şi bată soţia. Nimeni nu poate zice nimic, e soţia lui. Nici măcar poliţia n-o poate ajuta. Dacă cineva vede pe stradă cum un bărbat îşi bate femeia, va merge pe alături.

Poligamia fiind aici acceptată, soţul are tot dreptul să aibă mai multe soţii sau pur şi simplu să înşele la dreapta şi la stânga. Femeia nu-i poate interzice. Respectiv majoritatea bărbaţilor au mulţi copii însă de la diferite femei. Dar în cazul dat e reciproc, nici femeile nu-s mai bune la rândul lor. E foarte obişnuit faptul ca şi o femeie să înşele. Dacă soţul nu o satisface sau nu aduce bani destui acasă, femeia va găsi aceste lucruri în altă parte. Ea nu plăteşte niciodată, e întreţinută în exclusivitate de soţ sau de alţi bărbaţi, după caz. Şi unii şi alţii se pot întâlni cu mai mulţi/multe odată. Poţi vedea şi scene K1 între femei care se luptă pentru acelaşi bărbat.

Camerunezii visează la femeile albe din considerentul că ele nu înşeală. Ei vorbesc foarte frumos despre noi, contrar celor spuse despre a lor. Aşa că fetelor, if you want to go black…. ))

P.S. Desigur sunt femei slabe, epilate, care nu înşeală, însă aşa, pe ici colo câte una.

Nu ştiam cum să denumesc postul şi taman a inceput să cânte asta.

sursa imagine

Reclame

9 comentarii so far
Lasă un comentariu

of ai înșeput să scrii lung
of of of
am să citesc 3 zile postu istta

Comentariu de nicu

asa s-o prinit 😀

dap ii despre fimei, razve nu ti-i interesant? :))

Comentariu de elenascutaru

taare interesant
de asta șasălcitesc…3 zile
că e maaaare 😀

Comentariu de nicu

Da foarte interesant post! Şi foarte veridic în plus cu chestii intime 🙂

Da femeile lor nu visează la bărbaţi albi??? 🙂

Comentariu de Oleg

inca cum 🙂

e reciproc, insa, douala fiind aproape de port, foarte multi barbati albi care vin aici si stau pe cateva zile pana pleaca mai departe, si ce fac, ies seara in cluburi si isi gasesc femei, am vazut cu ochii mei, din pacate e doar pentru se folosi de ele pentru a-si satisface nevoile.

ei la fel sunt foarte incantati de a incerca „the chocolate meat”, dar mi se pare uneori doar un fel de bataie de joc :(, insa ele accepta, din naivitate sau tot din curiozitate….

Comentariu de elenascutaru

Dacă se ne abatem de la tema discutată anterior spune-mi te rog tu in ţara asta super exotică foloseşti careva medicamente p/u a te proteja de bolile specifice zonei? Sau ai făcut careva vaccine înainte de plecare?

Comentariu de Oleg

am facut vaccina impotriva la Yellow fever, care e pe 10 ani, si i-au pastile contra malariei. In rest pur si simplu tre sa ai grija ce mananci si ce apa bei 🙂

Comentariu de elenascutaru

sub „lapatcă vaccinul”

Comentariu de nicu

Nu m-as atinge de o negresa dinaceea nici mort!,
Eu unu le vad tare urite si respingatoare undenu mai pui ca majoritatea acolo sunt purtatopri de HIV care este considerat ceva aproape normal Si chiar nu inteleg ce ar putea vedea femeile albe la barbatii aceia de culoare care aduc mai degraba a maimuta antropoida decit a oameni

Comentariu de Catalliin
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: