Cameroon in plain moldavian.


Moldonization.
august 27, 2010, 12:30 pm
Filed under: Africa

Oleacă m-am apucat să studiez situaţia în general a ţărilor din Africa şi am dat peste 2 articole din aceeaşi serie ca şi cel din postul precedent, 2 articole foarte contradictorii. În unul se vorbelte despre cât de benefice sunt donaţiile internaţionale, iar în celălalt, Robert Calderisi zice că ţările din Africa devin dependente de aceste ajutoare şi nici nu sunt folosite sustenabil şi stau cu fundu la soare şi aşteaptă mai departe să li se dea.

Sunt nenumărate organizaţii şi fonduri înternaţionale care se ocupă cu activităţi filantropice în ţările din Africa. Da mi se pare că acestea le dau peşte, şi pritom şi gata prăjit, dar nu undiţa.

Şi la noi la ţară sunt oameni care trăiesc greu, însă din agricultură cel puţin îşi asigură mâncarea. Mai fac nişte vin şi îl vând la vecini şi tot oleacă de capishi fac. Vashe eu cred că moldovenii trebuiau să colonizeze Africa :D. La cât suntem noi de descurcăreţi,  şmecheri şi muncitori şi cu resursele pe care le are Africa demult îi întrecea pe toţi.

Apu iaka îi bine să le dai bani sau nu? Eu îs om bun la suflet, da tare îs de acord cu al 2-lea articol )).

P.S. Însă după un studiu efectuat de McKinsey, Africa este printre zonele economice cu cea mai mare viteză de dezvoltare. PIB-ul colectiv e aproape egal cu cel al Braziliei şi Rusiei. Rata veniturilor în urma investiţiilor străine este mai mare decât în oricare altă zonă economică în curs de dezvoltare.

Africa e aproape la fel de urbanizată ca şi China şi are acelaşi număr de oraşe la un milion de locuitori ca şi Europa (deşi nu ştiu dacă Europa le-ar numi pe toate oraşe))).

Aici sunt oportunităţi enorme de dezvoltare, dar mi se pare că tot „the whites” trebuie să vină şi să le exploreze. Poate începem un African moldonization? )

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

eu îs ZA!

Comentariu de Eu
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: